Om Palstorps Hage

Palstorps Hage är en lek- och upplevelsegård för barn och familjer i naturnära miljö med fokus på lek, rörelse, kunskap, natur, hälsa och miljö. Hagen ligger strax söder om Nyköping i natursköna Kiladalen. Palstorps Hage öppnades 2001 av Håkan och Helena Nilsson men sedan 2011 äger, driver och utvecklar familjen Hansson lek- och upplevelsegården tillsammans med duktiga medarbetare.

Vår vision och mission för Palstorps hage är att vara en del av det naturliga valet när den aktiva familjen med upp till 2,5 timmes resväg vill göra något roligt tillsammans en dag.

Vi vill med kreativitet och engagemang göra fler medvetna om hur roligt och lärande det är att vara ute i naturen tillsammans. Här skapas gemensamma minnen som stärker både individer och relationer. Vi tror att vi på detta sätt gör våra gäster än mer medvetna om vår värdefulla värld med natur och kultur och dess värden.

I maj 2015 invigde vi en ny del i vårt företag – en skogsby med fyra unikt byggda stugor på skogssluttningen i anknytning till hagen. Här är naturen och gemenskap än mer i fokus. Läs mer på www.palstorpsskogsby.se

Vi som arbetar här:

Marie Hansson

Arbetar med det mesta på såväl lek- och upplevelsegården som i  skogsbyn. Är ägare av Palstorps hage och skogsbyn.

Kontakt marie@palstorpshage.se

Född i mars 1979 och uppvuxen på landsbygden i norra Västmanland. Min studietid befann jag mig i Jämtland med dess fantastiska natur.  Nu bor jag med Lars och våra barn Axel och Matilda på fantastiska Palstorps gård.  

Det bästa med att jobba i Skogsbyn och Hagen: Det är stimulerande arbete med stora variationer under året. Sommarmånader fyllda med härligt lekfulla gäster både små och stora. Mycket arbete utomhus året runt– vilket är en ynnest för mig som älskar att vara ute. Vintermånader fulla av praktiska förberedelser inför kommande säsong, planering och pappersarbete.

Tidigare arbeten och studier: Studerade Naturmiljö och turism på Mittuniversitet och Utomhuspedagogik på Linköpings universitet. Under helger och lov arbetade jag inom restaurang och hotell. Som färdigexaminerad 2002 började jag arbeta  som turismansvarig i grannkommunen Oxelösund och arbetade där tills vi köpte Palstorp 2011.

Intressen: Familj och vänner gärna i kombination med friluftsliv. Hunden Boss. Springsteen och längdskidor. Vandring och resor. Djur och natur.

Favoritårstid: Hösten med alla färgskiftningar i naturen och den klara höga luften. Bara tanken av det gör mig lycklig i själen.

Äter helst: Mat utomhus efter något fysiskt ansträngande. Då kan den mest enkla maträtt smaka underbart.

Favoritplats: Liggande på en filt under Palstorps fantastiska och gamla lönn en vacker sommardag blickandes upp i skyn. Eller med kikaren i hand vid en krök på Härjeån i Härjedalen en kall vinterdag med finfina strömstarar och om man är väldig lyckosam en utter eller två som letar efter dagens middag.

Önskeresemål: Australien med the outback, stora barriärrevet, koalor, känguruer, aboriginernas kultur och mer. 

Veronica Johansson

Formgivare och fotograf som gör företagets grafiska arbeten, hemsidor och underhåller sociala medierna. Jag finns även i verksamheten på många andra sätt och arbetar både på lek- och upplevelsegården och i skogsbyn. Arbetar även som lärare under vinterhalvåret.

Kontakt veronica@palstorpshage.se

Född i juli 1976 och uppvuxen i Enstaberga som ligger bara ett par km från Palstorp så jag är hemma i trakten. Numera bor jag i Bettna med min son Max i ett gulligt litet radhus.

Det bästa med att jobba i Skogsbyn och Hagen: Dels är det spännande att arbeta på en arbetsplats under utveckling där jag får använda min kreativitet och fantasi i mitt arbete som formgivare och fotograf. Jag trivs bra i skog och natur så miljön är otroligt inspirerande och härlig att arbeta i. Och så är det väldigt roligt att träffa alla våra gäster under sommaren som kommer till hagen för att leka och busa!

Tidigare arbeten och studier: Mina 10 första yrkesverksamma år arbetade jag som undersköterska men skolade sedan om till grafisk formgivare och fotograf. Har även arbetat på restaurang, hotell och café.
 
Intressen: Familj och vänner är viktiga och musik är ett stort intresse för mig, såsom inredning och träning/hälsa.

Favoritårstid: Sommaren! Jag njuter av alla våra årstider men en varm sommarkväll med nära och kära slår det mesta.

Äter helst: Kött! En grillad köttbit med god sallad till, jag älskar det.

Favoritplats:  Mitt soldäck/altan där jag tillbringar varma sommarkvällar och äta frukost i solen innan arbetet.

Önskeresemål: Paris! Jag tycker mycket om den franska kulturen och Paris är en vacker stad. Drömmen är en försommardag i Paris, ljuvligt! 

Lars Hansson

Arbetar i både hagen och skogsbyns verksamhet med såväl gäster som underhåll. Är tillsammans med Marie ägare av Palstorps hage och skogsbyn. Till vardags arbetar jag på Schneider Electrics. Som bisyssla äger och driver jag även Bunkertours som är ett militärhistoriskt förlag och guideverksamhet.

Kontakt lars@bunkertours.se

Född i november 1972 och uppvuxen i Oxelösund med dess fantastiska skärgård och fågelliv. Sedan 2011 bor vi på Palstorps gård i Kiladalen.
 
Det bästa med att jobba i Skogsbyn och Hagen: Det är skoj att uppleva förändringen av hagen och hur mycket glädje hagen sprider bland besökarna.

Tidigare arbeten och studier: Utbildad högskoleingenjör i Stockholm. Gjorde värnplikten på HMS Carlskrona. Har även arbetat på Studsvik Instrument och Cewe Instrument,

Intressen: Familjen, gården och vänner. Resor, Bruce Springsteen, djur och natur. Militärhistoria och allt underjordiskt.

Favoritårstid: September och vinter med snö.

Äter helst: En god köttbit, gärna lagad utomhus.

Favoritplats: Femöre och vår stuga i Härjedalen.

Önskeresemål: Antarktiska skärgården med sjöleoparder, vandringsalbatrosser, pingviner och trevligt resesällskap.